Familieabonnement

I kampen om kunder har de som selger abonnementer laget familieabonnementer. Slik håper de å samle flest mulige kunder hos seg. Når man snakker om familieabonnementer, tenker de fleste på mobilabonnementer. Men det er ikke de eneste familieabonnementene på markedet lenger.

Om familieabonnement

Familieabonnementer var først laget for familier i samme husholdning. Slik kunne familien enkelt samle alle abonnementene på én regning, istedenfor å få en egen regning for hver enkelt person. Det er spesielt nyttig i familier hvor barn og ungdom har abonnementer, og der regningene går til foreldrene.

Nå tilbyr flere leverandører familieabonnementer til en større gruppe. Man trenger ikke nødvendigvis å være medlem av den samme familien eller bo i den samme husholdningen lenger. Alt man trenger å gjøre, er å samle en gruppe med venner, naboer eller bekjente for å få et familieabonnement.

Fordeler og ulemper

Det er viktig å sette seg inn i de ulike fordelene og ulempene med et familieabonnement før man melder seg på et. I tillegg er det også viktig å sammenligne priser og behov først.

Fordeler

Grupperabatt

De fleste familieabonnementer tilbyr en grupperabatt til medlemmene. Jo flere man er i gruppen, jo mer kan man spare. Som sagt er ikke alle familieabonnementer begrenset til medlemmer i samme husholdning.

Store pakker

De fleste familieabonnementene tilbys med en del ekstra tjenester inkludert. I tillegg til å kunne velge hvilken datapakke som passer best for familiens behov, kan man få tjenester som økt sikkerhet og juridisk hjelp inkludert i abonnementene.

Mer trygghet

Hvis man har et familieabonnement med barn og ungdommer som medlemmer, kan det gi mer trygghet til foreldrene. De fleste mobilleverandører tilbyr oversikter i en app eller på nettsiden deres. Slik kan den som styrer abonnementet enkelt se hvor mye data som blir brukt. I tillegg kan man hindre at ekstra datapakker blir kjøpt av de yngste.

Ulemper

Ikke alltid så billig

Det er ingen automatikk i at et familieabonnement lønner seg. Som regel er det ikke de billigste abonnementene som er tilgjengelig i familieabonnementene. Ofte er det litt dyrere abonnementer med store datapakker, og tilleggstjenester man ellers ikke ville kjøpt fordi man ikke har behov for dem. Hvis man ikke er så mange i familien, eller i gruppen, kan det faktisk være billigere å kjøpe individuelle abonnementer istedenfor.

Bedre for større husholdninger

Ikke alle familieabonnementer tilbys til større grupper som ikke bor i samme husholdning. Derfor kan tilbudet se bedre ut enn det egentlig er. Det er ikke så mange som er 8 stykker i samme husholdning. Hvis man først begynner å spare penger når gruppen blir så stor, kan det gjerne være like greit å beholde egne abonnementer.

Mindre selvstendig

Med et familieabonnement får man ofte hele gruppens forbruk på samme regning. Det kan være mange fordeler med dette, men det er ikke nødvendigvis like gunstig om man ikke tilhører samme husholdning. Da kan det fort være litt mer irriterende å måtte sende penger frem og tilbake hver måned. I tillegg kan man fort miste litt selvstendighet og oversikt om andre får fakturaer over eget forbruk.

You May Have Missed