Ice Mobilabonnement

ice mobilabonnement

I 2003 ble forgjengeren til Ice, Nordisk Mobiltelefon Norge AS, etablert. Dette selskapet gikk senere konkurs, og gjenoppstod som Ice Norge AS i 2009 under nytt eierskap. Siden den gang har Ice igjen byttet eiere, og eies i dag av Lyse AS. Lyse AS er et kommuneeid selskap som eies av 14 kommuner i Sør-Rogaland, og gir verdiskapningen tilbake til fellesskapet.

I dag er Ice den tredje største leverandøren av telekommunikasjon i Norge. De har bygget ut sitt eget nettverk, og tilbyr 4G.dekning på landsbasis. 5G-nettverket deres er under utbygging, og de vil i løpet av 2023 kunne tilby 5G-dekning i til mobil- og nettkunder.

Abonnementer og priser

Ice tilbyr flere ulike mobilabonnementer, men sikter seg inn på to hovedgrupper: de under 29 år og de over 29 år. Alle mobilabonnementene fra Ice inkluderer fri bruk av tale, SMS og MMS, samt fri bruk i EU/EØS-land, data rollover og deling av mobildata. Den eneste store forskjellen er inkludert datamengde, og at prisen er 50 kroner lavere for samme datamengde for de under 29 år.

Under 29 år

Ice har to typer abonnementer for de under 29 år, iceJunior og iceUng. IceJunior er for de under 13 år, og kommer i to ulike varianter – vanlig og pluss. Begge abonnementene inkluderer 1GB data, men forskjellen er at man med pluss kan ringe ubegrenset, mens standard er begrenset til kun tre ulike nummere. IceJunior koster 0 kr per måned, mens iceJunior Pluss koster 99 kroner per måned.

IceUng er abonnementet for de mellom 13 og 29 år, og kommer med en fast datamengde. Man kan velge mellom 3GB, 10GB, 20GB eller 30GB. Har man behov for ubegrenset data, har Ice abonnementet iceUng Max. IceUng koster fra 149 kroner i måneden, mens iceUng Max koster fra 349 kroner i måneden.

Over 29 år

For de under 29 år har Ice mobilabonnement med ulike datamenger. Man kan velge mellom 1GB, 3GB, 10GB, 20GB, 30GB og ubegrenset data. 10GB er en oppgradering av abonnementet 8GB, mens 20GB er et helt nytt abonnement. Ordinært Ice-abonnement koster fra 199 kroner i måneden.

Prøv Oss

Som ny kunde hos Ice, kan man bestille abonnementet Prøv Oss. Dette er et mobilabonnement som varer i to måneder, har 30GB med data inkludert over tidsperioden, og koster 99 kroner i måneden. Det er ingen bindingstid på abonnementet, og når perioden er over kan man fortsette med det abonnementet Ice anbefaler basert på forbruk, eller velge ønsket abonnement selv.

Dekning

Ice har bygget ut sitt eget landsdekkende nettverk, og forvalgte en tredjedel av landets 4G- og 5G-nettverkt. De er størst i distriktet, og på områder hvor de ikke selv kan tilby nettverk har de en gjesteavtale med Telia.

Tjenester

Ice tilbyr flere ulike tjenester knyttet til mobilabonnement:

 1. iceFamilie er en kombinasjon av tjeneste og abonnement. Ved å samle to eller flere abonnementer på samme faktura, får man iceFamilie og fordeler knyttet til dette. Månedsprisen på abonnementene blir ikke påvirket.
 2. Data Frihet er en tilleggstjeneste som gir kunder 1 000GB ekstra på Ice sitt nettverk ice+. Tjenesten koster 99 kroner i måneden, og kan legges til og fjernes etter behov.
 3. iceTrygg er en forsikring som gir kunder tilgang til rådgivning og advokathjelp i forbindelse med ID-tyveri, Nettslett og Trygg Netthandel. Har man samlet flere mobilabonnementer på samme faktura med iceFamilie, er denne tjenesten inkludert. Uten iceFamilie koster tjenester 69 kroner.
 4. MobilBytte er en fleksibel måte å kjøpe mobiltelefon på. Det er ingen oppstartsgebyr, og man kan bytte mobil etter 18 måneder. Avtalen inkluderer skjerm- og skadeforsikring, og løper i inntil 30 måneder.

Fordeler

 1. Egne abonnementer for barn og unge
 2. Lave priser på mobilabonnementene
 3. Gratis mobilabonnement for barn
 4. Tilbyr MobilBytte med rentefri nedbetaling av mobiltelefon
 5. God dekning i byer og i distriktet
 6. Tilbyr flere tilleggstjenester
 7. Rimelig prøveperiode med god datamengde

Ulemper

 1. Lang nedbetalingstid på MobilBytte
 2. Ingen gratis ekstratjenester
You May Have Missed