Mobilabonnement med Chili Mobil

Mobiloperatøren Chili Mobil jobber for å kunne tilby lave priser på mobilabonnement. Dette har de gjort siden starten i 2011, og har den dag i dag fortsatt mål om å holde prisene nede. De er en nytenkende prispresser, som i tillegg til å satse på lave priser, har vært først ute med flere smarte løsninger.

Abonnementer og priser

I 2018 lanserte de mobilabonnement med ubegrenset data, og ble første mobiloperatør som tilbudte Fri Data-abonnementer. De ble først igjen i 2020; denne gangen først i hele Norden, da de lanserte heldigitale løsninger for SIM-kort med eSIM.

Chili Mobil tilbyr flere ulike mobilabonnementer, hvor det eneste som skiller abonnementene er den inkluderte datamengden. Alle mobilabonnementer fra Chili Mobil inkluderer fri bruk av tale, SMS og MMS i Norge og alle EU/EØS-land. Abonnementene inkluderer og data rollover, samt gratis bruk av BankID. Det er ingen bindingstid.

0,5GB og 2GB

Abonnementene 0,5GB og 2GB er mobilabonnementer som passer for de som bruker lite data. Med denne datamengden kan man lese og sende e-poster, sjekke nettaviser daglig, strømme litt musikk og spille noe på nett. Disse to abonnementene egner seg spesielt godt for barn som har fått sin første mobil, samt de som bruker mobilen mest for å ringe og sende meldinger.

0,5GB koster 99 kroner per måned, og 2GB koster 159 kroner per måned.

5GB og 15GB

For de som trenger litt mer data, men som ikke har det største forbruket, har Chili Mobil disse to abonnementene. Med 5GB data kan man fint bruke sosiale medier daglig, spille nettspill, strømme musikk og ha en og annen videosamtale. Brukes mobilen ofte til å strømme filmer, er 15GB et godt alternativ. Disse abonnementene passer godt til blant annet studenter og personer som ofte er koblet til WiFi-nettverk uten reiser til og fra steder.

5GB koster 199 kroner per måned, og 15GB koster 249 kroner per måned.

30GB

Dette er abonnementet for de som pendler mye i forbindelse med jobb, og som bruker mobilen ofte uten å være tilkoblet WiFi-nettverk. Med 30GB data kan man strømme musikk i 500 timer, se filmer og serier på Netflix i 70 timer, i tillegg til daglig bruk av surfing på nett, sosiale medier og e-poster.

30GB koster 299 kroner i måneden.

Fri data

Chili Mobil Fri Data er for de som omtrent aldri er koblet til WiFi-nettverk, og som har behov for mye data inkludert hver måned. Fri Data kommer i tre ulike varianter, Standard, Max og Viaplay. Hovedforskjellen mellom de tre variantene er nedlastningshastigheten, og at med Fri Data Viaplay får man tilgang til Viaplay Film & Serier uten ekstra kostnad.

Standard har en hastighet på 20 Mbit/s og koster 349 kroner i måneden. Max har en hastighet på 200 Mbit/s og koster 399 kroner i måneden, mens Viaplay har en hastighet på 1 000 Mbit/s og koster 599 kroner i måneden.

Dekning

Som kunde hos Chili Mobil har man dekning gjennom Telia. Telia tilbyr landsdekkende 4G-dekning, pluss at de bygger ut 5G-nettverket over hele landet. Det er allerede mulig å koble seg til 5G-nettverket i de store byene og større tettsteder, så sant mobilen støtter 5G.

Tjenester

Av ekstra tjenester har ikke Chili Mobil mye å tilby. Det eneste ekstra er Viaplay med Fri Data Viaplay abonnementet, men utenom dette får man ingen tilleggstjenester. Når det gjelder kundefordeler har Chili Mobil et samarbeid med strømselskapet Kraftriket. Som kunde hos Chili Mobil får man tilgang til den beste strømavtalen med spotpris hos Kraftriket, samt tilgang til alle kundefordelene til strømselskapet.

Fordeler

  1. Flere alternativer for inkludert data
  2. Tre varianter av mobilabonnement med ubegrenset data
  3. Meget konkurransedyktige priser
  4. Egen mobilapplikasjon som gir full oversikt over abonnement og forbruk
  5. Heldigital løsning med eSIM og rask portering
  6. Egen strømavtale med Kraftriket

Ulemper

  1. Ikke mulig med rentefri avbetaling ved kjøp av mobiltelefon
  2. Ingen ekstra tjenester utenom Fri Data Viaplay
  3. Kun strømavtale som kundefordel
You May Have Missed