Mobilabonnement uten kredittsjekk

Hvis du har lav kredittscore eller betalingsanmerkninger kan det bli utfordrende å tegne mobilabonnement. Du vil bli sett på som en usikker betaler, og i slike tilfeller var kontantkort tidligere den eneste muligheten. I dag finnes det derimot flere som tilbyr mobilabonnement uten å gjøre kredittsjekk. Her finner du mer informasjon om dette.

Hvorfor gjennomføres en kredittsjekk?

En kredittsjekk er en enkel kontroll av din økonomi, og brukes for å avgjøre om du er en sikker betaler eller ikke. 

Mobilselskapene sender faktura i etterkant av forbruket, og vil derfor ha mulighet til å nekte personer med betalingsanmerkninger å tegne abonnement. Dette er fordi betalingsanmerkningen viser at du er en usikker betaler, og at operatøren da kan risikere å ikke få pengene som avtalt. Denne risikoen ønsker ikke operatøren å ta, og bruker kredittsjekken som et verktøy for å forebygge mislighold og ubetalte regninger.

Hvordan få mobilabonnement uten kredittsjekk

Selv om du ikke skulle bestå kredittsjekken fra din foretrukne operatør, finnes det håp. De fleste operatører av mobilabonnement tilbyr løsninger for de som har betalingsanmerkning. Enkelte tilbyr også mobilabonnement uten å gjennomføre en kredittsjekk.

Abonnement med forhåndsbetaling

Flere og flere operatører tilbyr mobilabonnement med forhåndsbetaling. Dette er abonnementer hvor alt betales på forhånd, slik som med kontantkort. Alle fordeler fra mobilabonnement er inkludert i prisen.

Abonnementet har en fast månedspris, og i dette inkluderes blant annet fri bruk av tale og SMS, fri bruk av data i EU/EØS-land, overføring av ubrukt data til neste måned og ingen bindingstid.

Fordelen med denne type abonnement er at du har flere valgmuligheter når det kommer til datamengde. Du kan velge fra 0 til ubegrenset data, noe avhengig av hvilken operatør du har. I tillegg får du de samme gode fordelene som abonnement byr på. Samtidig har du full kontroll over forbruket. Du kan ikke bruke mer enn hva som er inkludert, og vil dermed ikke få noen overraskelser på fakturaen.

Kontantkort

Et alternativ til abonnement med forhåndsbetaling er kontantkort. Dette alternativet passer best for deg som kun bruker telefonen til å ringe eller sende SMS nå og da, og har et moderat dataforbruk.

Med kontantkort fyller du opp kontoen med ønsket beløp, og kan bruke telefonen frem til det er tomt. Når kontoen er tom må du fylle på med nytt kontantkort. Dette gjør du enkelt via nettsiden til din operatør.

Fordelen med kontantkort er at du har full kontroll, og kan ikke bruke mer penger enn du har satt inn. Du kan når som helst fylle på ekstra, og du trenger ikke tenke på hverken kredittsjekk eller betalingsanmerkninger.

Kontantkort er derimot dyrere enn abonnement med forhåndsbetaling. Det er fordi du må betale for all bruk, og satsene er høyere enn når du har abonnement.

Disse abonnementene kan du velge mellom

Det finnes flere ulike mobilabonnementer uten kredittsjekk du kan velge mellom. Vi har sett nærmere på et lite utvalg av disse: Telenor, OneCall, Talkmore og NiceMobil.

Telenor Forskudd

Forskudd er et abonnement helt uten ekstern kredittsjekk. Det eneste som sjekkes når du bestiller abonnement er betalingshistorikken din internt hos Telenor. Dette abonnementet kommer med to ulike datapakker, 4GB eller 10GB. Du får også fri bruk av tale og SMS, fri bruk i EU/EØS, ingen bindingstid og data rollover.

OneCall Folkepakka Kontroll

Mobilabonnement fra OneCall er helt uten kredittsjekk. Du velger selv hvilken datamengde du ønsker, og kan velge fra 0GB til ubegrenset data. Abonnementet kommer med fri bruk av tale og SMS. Fri bruk gjelder også i EU/EØS-land, og ubrukt data blir overført til neste måned. Det er ingen bindingstid, det er gratis å benytte seg av BankID på mobilen, og NettSlett er inkludert uten ekstra kostnader.

Talkmore Forhåndsbetalt

Mobilabonnementet Forhåndsbetalt fra Talkmore fungerer i praksis som et kontantkort. Du fyller opp ønsket beløp på kontoen, og blir belastet ut fra hva du bruker. Det er faste priser knyttet til tale, SMS, MMS og databruk, samt egne priser til utlandet, i utlandet og til spesialnummer. For å kunne bruke abonnementet utenlands kreves aktivering av denne tjenesten.

NiceMobil

En ny merkevare under selskapet ICE. Dette er en heldigital operatør som ikke benytter seg av kredittsjekk. Du kan bestille abonnementet på nett, og betalingen skjer gjennom Vipps på forhånd. De tilbyr abonnement med 1GB til 15GB data inkludert, samt fri bruk av SMS og tale. Abonnementet inkluderer også fri bruk i EU/EØS-land, data rollover og har ingen bindingstid.

Finn det beste og billigste mobilabonnementet

Å finne det beste og billigste mobilabonnementet kan være en utfordring. Det er flere å velge mellom, selv om du har betalingsanmerkning. Er du usikker på hvilket abonnement som passer for deg, kan du sjekke ulike tjenestetorg og sammenligningstjenester på nett.

Her får du komplett oversikt over hvilke mobilabonnement som er anbefalt i henhold til ditt forbruk. I oversikten finner du mer informasjon om abonnementet, hva som er inkludert, hvilken mobilnettverk som benyttes, samt hvilke ekstratjenester som er inkludert.

Oppsummering

  1. Flere operatører tilbyr abonnement uten kredittsjekk.
  2. Disse abonnementene er alle forhåndsbetalte.
  3. Du kan også velge kontantkort hvis du ikke får tradisjonelt mobilabonnement.
  4. Sjekk flere tilbydere før du legger inn en bestilling.
You May Have Missed