Slik bytter du mobilabonnement

Å bytte mobilabonnement er svært enkelt. Du kan gjøre det selv via internett eller over telefon med kundeservice. Her får du mer informasjon om hvordan du går frem, og noen tips til hvordan du finner det beste og rimeligste abonnementet.

Hvorfor bytte abonnement?

Det kan være mange grunner til at man ønsker å bytte mobilabonnement, men tre vanlige årsaker er høye priser, dårlig kundeservice og dårlig dekning. Hvis du opplever å betale mer enn nødvendig eller stadig mister mobildekningen er dette gode grunner til å se seg om etter et nytt abonnement, og kanskje en ny operatør.

Om du er misfornøyd med dagens løsning er det heldigvis enkelt å bytte. Du trenger ikke føle plikt til å bli værende, og heller ikke bekymre deg for å miste telefonnummer eller dekning i prosessen. Enten du bytter abonnement internt hos operatøren eller går over til en ny operatør, skal overgangen være sømløs for deg.

Hvordan bytte abonnement

Fremgangsmåten for bytte av abonnement avhenger av om du bytter internt eller om du skal bytte operatør.

Internt bytte

Ønsker du å fortsette hos nåværende tilbyder, men bytte abonnement, kan dette gjøres via nettsiden til operatøren. Ved å logge deg inn på din profil finner du oversikt over dagens løsning og hvilke alternativer du har å velge mellom.

Gå gjennom abonnementsoversikten og finn det abonnementet som passer deg. Så snart du har bekreftet at du ønsker bytte, er prosessen i gang. Hos noen operatører skjer byttet umiddelbart, mens hos andre vil det gjelde fra neste måned.

Bytte av operatør

Å bytte operatør kalles portering, og har du ingen bindingstid på abonnementet kan dette gjennomføres veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt med den operatøren du ønsker å bytte til. Du kan ta kontakt over telefon og få hjelp til å velge riktig abonnement for deg. En annen løsning er å bruke nettsiden deres og legge inn bestilling på nett.

Bytte på nett gjøres i tre enkle seg:

  1. Finn abonnementet som passer for deg
  2. Velg ønsket datamengde
  3. Registrer deg hos operatøren

Når du har valgt et abonnement og bekreftet overgangen, vil operatøren fikse resten. Nytt SIM-kort blir sendt i posten i løpet av 5 – 10 dager, men du kan også ta i bruk eSIM om mobilen og operatøren støtter dette. Enkelte operatører har fysiske butikker eller samarbeidsavtaler med selgere av abonnementer, slik at du kan hente ut SIM-kort her.

Bytte med bindingstid

Du kan velge å bytte abonnement selv om du harabonnement med bindingstid, men du må da betale et bruddgebyr. Hvor høyt dette gebyret blir, vil avhenge av hvor lang tid som gjenstår av avtalen din.

Et mobilabonnement med bindingstid er generelt en dyrere løsning. For å kutte kostnader anbefales det å kjøpe mobil uten bindingstid og ha et rimelig abonnement ved siden av.

Så lang tid tar det

Å registrere bytte av operatør tar ikke lang tid. Det som kan ta tid, er overgangen til ny operatør. Dette tar normalt 10 dager, men avhenger også av oppsigelsestiden du har hos nåværende operatør. Oppsigelsestiden kan variere mellom de ulike, og du sjekker denne i avtalen din eller ved å kontakte kundeservice.

Om du ønsker å bytte operatør midtveis i en måned, er det spesielt viktig å sjekke dette. Enkelte lar deg gå så snart inneværende periode er over, mens andre igjen ikke vil starte oppsigelsestiden før inneværende periode er over. Dette betyr at du vil få lengre oppsigelsestid.

Hvordan finne det beste abonnementet

Er du usikker på hvilken operatør og hvilket abonnement du skal velge er det en god idé å bruke en sammenligningstjeneste på nett. Det finnes flere nettsider som sammenligner mobilabonnementer.

Legg inn hvor mange gigabyte du har behov for, og du får opp en liste med alle som tilbyr abonnement med denne datapakken. I listen får du også informasjon om hvilket mobilnett de benytter, hvilke ekstra tjenester som følger med, og hvor mye det koster hver måned. Dette er en enkel og oversiktlig måte å finne nytt mobilabonnement på.

Oppsummering

  1. Du kan enkelt bytte mobilabonnement på nett eller over telefon.
  2. Bytte av mobilabonnement internt hos operatør skjer gjerne umiddelbart.
  3. Bytter du operatør tar dette lenger tid og kan innebære kostnad.
  4. Om du har abonnement med bindingstid må du betale bruddgebyr ved bytte.
  5. Bruk en sammenligningstjeneste for å finne abonnementet som passer ditt behov og ditt budsjett.
You May Have Missed